2017 m. birželio 1 d., ketvirtadienis

Sausainiai su rabarbarais

Puikūs ,minkšti sausainukai su malonia rabarbarų rūgštele.Išnaudokim gamtos duodamas dovanas,viena jų rabarbarai.Manau,kad daugelis pamena savo vaikystę,kai rabarbaro stiebą mirkydavom į cukrų,būdavo saldžiai ,skaniai rūgštu..

2 kiaušiniai
170 gr cukraus [100gr cukraus farinas,likusi dalis balto cukraus]
240 gr miltų
180 gr sviesto
1 a.š kepimo miltelių
1 a.š cinamono
4-5 rabarbarų stiebai

Rabarbarus nulupti ir supjaustyti kubeliais,sudėti į indą,užpilti 1 šaukštu balto cukraus,užbarstyti cinamonu,išmaišyti.
Minkštą sviestą išsukti su likusiu cukrumi,įmušti kiaušinius ir viską gerai išplakti mikseriu.Sudėti miltus persijotus su kepimo milteliais,tešlą išmaišyti.Sudėti pjaustytus rabarbarus ir dar kartą viską permaišyti.Dėti po a.š tešlos į skardą paliekant tarpus ir kepti 180c apie 10 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą