2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis

Kuršėnų vyniotinis


Paruošimui Jums reikės:
4 valg. šaukštas miltų
4 kiaušiniai[L dydžio]
4 valg. šaukštas cukraus
Kuršėnų vyniotinis gaminimas :

Įdarui:

 180 gr. sviesto (pakelis)
 180 gr. desertinės arba kreminės varškės (pakelis)
 0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno

 Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę,atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės.
 Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos , paskirstyti ją lygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.
 Įdarui.

 Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės kremo, ir l suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val ir skanauti....puošti šokoladu arba cukraus pudra...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą